Case Neste Jacobs

Neste Jacobs

Neste Jacobs on Pohjoismaiden johtava teknologia-, insinööri- ja projektipalveluista tuottava yritys öljy-, kaasu-, biojalostus-, petrokemikaali- ja kemikaalialoille. Neste Jacobsilla on yli 20 vuoden kokemus suurien tehtaiden automaatio ja informaatiojärjestelmäprojekteista, joissa käytetään hajautettuja säätöjärjestelmiä, prosessitietokoneita ja muita tietojärjestelmiä.

www.nestejacobs.com

Koulutussimulaattorijärjestelmän laajennus OPC UA -integraation avulla

Yhteenveto

Neste Jacobs halusi laajentaa NAPCON® Simulator -koulutussimulaattorijärjestelmäänsä liittämällä siihen fyysisiä säätö- ja hälytyskytkimiä. NAPCON® Informer -prosessitietokanta tukee OPC UA -määrittelyä, joten OPC UA oli luonteva valinta lisättäessä kytkimet järjestelmään. OPC UA takaa luotettavan kommunikaation ja helpon liitettävyyden, kuten myös järjestelmän laajennettavuuden tulevaisuudessa.

Simulaattorin kytkinten integrointi

Prosys toimitti järjestelmän avaimet käteen -periaatteella, sisältäen ratkaisun sovelluskehityksen, Beckhoff -logiikoiden konfiguroinnin ja asennuksen laitokselle. Projektin ensimmäisessä vaiheessa ohjelmistosta ja laitteista tehtiin prototyyppi ja kun sen toiminnallisuus oli hyväksi havaittu, järjestelmän asennus aloitettiin kokonaisuudessaan. Projektissa hyödynnettiin ketteriä menetelmiä ja tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa, varmistaen että järjestelmä vastaa Neste Jacobsin määrittelyjä.

OPC UA -integraatio toteutettiin käyttäen Beckhoffin PC/PLC -laitteita ja TwinCAT PLC -ohjelmointiympäristöä Neste Jacobsin määrittelyiden mukaisesti. Projektissa oli mahdollista käyttää Beckhoffin valmisohjelmistoa OPC UA -palvelimena tiedonsiirtoa varten, mikä minimoi projektissa tarvittavan konfigurointityön. OPC UA -palvelimen kautta Neste Jacobsin on mahdollista päästä kytkinten dataan käsiksi helposti ja luoda tarvittavat toiminnot simulaattoria varten.

NAPCON Informer
NAPCON

Vahva kokoelma omistautuneita ratkaisuja, jotka perustuvat laajaan osaamiseen ja moderniin ohjelmistokehitykseen. Näiden tarkoituksena on täyttää asiakkaiden tarpeet ympäristö, turvallisuus, tuotanto, optimointi, laadun optimointi, bisness optimointi, logistiikka, ja big data alueilla.

www.napconsuite.com

Prosys osoitti joustavuutta ja ammattimaista asennetta koko projektin aikana. Järjestelmä ja resurssit toimitettiin kuten pyydettiin”

Jyri Lindholm
Head of Automation Technology, Neste Jacobs

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä niin palaamme asiaan toivomallasi tavalla.