Case Metso

Metso

Metso on globaali teknologian ja palveluiden toimittaja kaivos-, rakentamis-, sähkötuotanto-, automaatio-, kierrätys-, sellu- ja paperiteollisuuksille.

24/7 laadunvalvonta kamerajärjestelmällä

Yhteenveto

Prosys kehitti Metsolle konenäköjärjestelmän ohjelmistoon tarvittavan kommunikaatiomoduulin. Metso Process and Quality Vision -järjestelmiä käytetään ratamuotoisen tuotannon laadunvalvontaan ja ratakatkojen analysointiin. Järjestelmää on sovellettu paperi- ja päällystyskoneilla, kartonkikoneilla, pituusleikkureilla, pehmopaperikoneilla ja muovien ekstruusioprosesseissa.

Toteutus

Metso Process and Quality Vision -järjestelmä on monikäyttöinen työkalu ratakatkojen syiden analysointiin ja erilaisten radassa esiintyvien virheiden ja poikkeaminen määrittelyyn sekä seurantaan. Järjestelmällä on kaksi pääkäyttötarkoitusta: parantaa ajettavuutta ja auttaa tehdasta toimittamaan virheetöntä laatua asiakkailleen. Varsinaisen kamera-asennuksen ja kuva-analyysiin perustuvan toiminnallisuuden lisäksi järjestelmä integroidaan useisiin automaatiojärjestelmiin. Tähän tarkoitukseen Prosys kehitti järjestelmään OPC-tiedonsiirtostandardiin pohjautuvan automaatiojärjestelmälinkin.

OPC takaa yhteensopivuuden

Metsolle kehitetty OPC-ohjelmistomoduuli on itsenäinen osa järjestelmää, joka kommunikoi pääjärjestelmän kanssa käyttäen järjestelmän omaa socket-protokollaa. Tarvittava ohjelmisto kehitettiin Delphillä ja Prosys Sentrol OPC SDK:lla, kun taas pääosa Metson järjestelmästä on kehitetty .NET:lla. “Prosys on vahva teknologiapartneri meille OPC-asioissa” kertoo Tapio Mattila, joka toimii Metsolla tuotekehityksen projektipäällikkönä (R&D Project Manager, Machine Vision Control & Measurement Solutions, Process Automation Systems, Metso Automation Inc.). “Arvostan heidän huipputason OPC-osaamista, sekä kattavaa Sentrol-kirjastoa, joka takaa korkean tuottavuuden järjestelmän kehitysvaiheen aikana. Yhteistyö Prosys:n kanssa on ollut joustavaa ja mutkatonta, ja olemme aina saaneet palvelua hyvin kohtuullisen vastausajan sisällä meidän tilannekohtaisiin tarpeisiin.” Mattila jatkaa.

OPC-teknologia mahdollistaa Metson järjestelmän liittämisen mihin tahansa automaatiojärjestelmään standardipohjaisella konfiguraatiolla. Prosys:n SDK-kehitystyökalun sisältämät ohjelmistokomponentit huolehtivat monista teknisistä yksityiskohdista, joita vaaditaan yhteensopivilta OPC client- ja server-sovelluksilta. Huomiota on kiinnitetty luotettavuuteen ja käytettävyyteen, jotta OPC-moduulin jatkuva ympärivuorokautinen käyttö voidaan taata tuotantoympäristössä.

Arvostan heidän huipputason OPC-osaamista, sekä kattavaa Sentrol-kirjastoa, joka takaa korkean tuottavuuden järjestelmän kehitysvaiheen aikana.”

Tapio Mattila
Metso Automation

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä niin palaamme asiaan toivomallasi tavalla.