Case Adpap

Adpap

Adpap tarjoaa kehittyneitä prosessijärjestelmiä kemikaalien hallintaan, erityisesti massa- ja paperiteollisuudelle. Yhtiö kehittää ja toimittaa prosessikomponentteja kuten sekoittimia, suotimia ja painesihtejä sekä myös kokonaisia järjestelmiä. Adpap yhdistää toiminnassaan suunnittelun, valmistuksen, projektinkäsittelyn, käyttöönoton ja asiakaspalvelun yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Asiakkaita ovat paperi- ja sellu-, lannoite- ja muu prosessiteollisuus.

Kemialliset prosessit ovat tyypillisesti erä- tai jatkuvia tuotantoprosesseja. Prosesseja hallitaan resepteillä, jotka määrittelevät ainesosat ja toiminnot. Ainesosat ladataan järjestyksessä eräsekoittimeen tai jatkuvasti prosessilinjalle. Tyypillinen prosessi sisältää useamman sekoittimen, jotka voidaan ryhmitellä ja tarvittaessa suurempaakin määrää tankkeja voidaan käyttää varastoimaan raakamateriaaleja, puolivalmisteita ja lopputuotteita.

Prosessiteollisuuden reseptinhallintaohjelmisto

Yhteenveto

Prosys ja Adpap toteuttivat prosessiteollisuuden reseptinhallintaohjelmiston. Sovellus tarjoaa web-käyttöliittymän, jolla määritellään laitoksen käyttämät tuotantoyksiköt, prosessiasemat ja ainesosat. Ohjelmisto käyttää ISA S88 -standardia ja tarjoaa web-pohjaisen käyttöliittymän.

ADrecipe

Prosys suunnitteli ja kehitti Adpap-yhtiön kanssa reseptinhallintaohjelmiston, jota Adpapin toimittaissa kemiallisten prosessien ratkaisuissa. ADrecipe-ohjelmisto käyttää ISA S88–standardia ja tarjoaa web-käyttöliittymän eri ainesosien, tuotantoyksiöiden sekä prosessisolujen määrittelemiseen kemikaalilaitoksessa. Käyttäjä voi määritellä sekä master- että säätöreseptejä ja ladata ne Adpap-tuotantojärjestelmään miltä tahansa tietokoneelta tuotantolaitoksen sisällä. Järjestelmä myös tarjoaa tuotanto- ja kulutusraportteja joko valmistuneista eristä tai jatkuvasta tuotannosta.

Rakennettu Prosys OPC komponentteja hyödyntäen

ADrecipen kehitys ja pilotointi tehtiin ABB Freelance prosessinohjausjärjestelmällä. Asiakastoimituksissa ADrecipe voidaan yhdistää erilaisiin tarpeen mukaisesti eri automaatiojärjestelmiin käyttäen OPC-teknologiaa, joka on erityisesti teknologia- ja teollisuusyritysten käyttämä avoin standardi. Ohjelmistosovellus toteutettiin Delphillä ja siihen kehitetyillä Prosys:n OPC komponenteilla. Intrawebiä käytettiin yhdessä Delphin kanssa web-käyttöliittymän toteuttamisessa. Käyttöliittymä on suunniteltu käyttäen puhtaasti CSS-tyylejä ja JavaScriptia käytetään tarjoamaan toiminnallisuutta, kuten nopeaa listojen järjestämistä ja rajausta. Muita käytettyjä työvälineitä ovat ModelMaker UML-suunnitteluun, FinalBuilder projektien automaattiseen kääntämiseen ja paketointiin sekä Subversion versionhallintaan. Tietokannaksi valittiin MySQL.

Prosysillä on vankka asiantuntemus sekä tietokannoista että käyttöliittymäsuunnittelusta. Nämä taidot yhdistettynä uusimpaan OPC-teknologiaan johtivat laadukkaaseen järjestelmäsuunnitelmaan, jonka Prosys myös toteutti erittäin tehokkaasti.”

Peter Hartman
Adpap

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Ota meihin yhteyttä niin palaamme asiaan toivomallasi tavalla.