Uutiset

10.02.2015

Teollinen internet ja tietoturva - Prosysille OPC Foundationin sertifikaatti

Kun laitteet ja järjestelmät kommunikoivat keskenään yhä enenevässä määrin, syntyy uudenlaisia turvallisuuteen liittyviä vaatimuksia ja riskejä. Älykkäät, toisiinsa kytkeytyvät tuotteet ja järjestelmät vaativat vankkaa tietoturvallisuusosaamista: on suojattava tietovarastot laitteissa ja pilvessä, varmistettava tiedon kulku eri tuotteiden ja järjestelmien välillä myös poikkeustilanteissa ja hallittava monentyyppisten käyttäjien oikeuksia tietoihin pääsyyn.

Teollisuuden ja teknologiayritysten ohjelmistokumppanina Prosys näkee, että OPC UA -teknologia on yksi keskeisiä teollisen internetin tietoturvan rakennuspalikoita. Se on riittävän kevyt ja joustava tiedonsiirtoprotokolla, jotta se sopii sekä laajoihin järjestelmiin että myös erilaisiin sulautettuihin laitteisiin, mutta mahdollistaa samalla huipputason tietoturvan. “Teollinen internet tuo eri järjestelmien välisen yhteensopivuuden entistä keskeisempään rooliin. Verkottuneissa ratkaisuissa tietoturva, luotettavuus ja joustavuus ovat kriittisiä asioita”, kertoo Prosysin ohjelmistokehityksestä vastaava johtaja Jouni Aro.

Prosys on panostanut pitkäjänteisesti OPC UA -teknologian kehittämiseen ja alan asiantuntijoiden kouluttamiseen OPC Foundationin ja Suomen Automaatioseuran jäsenenä. Työn tuloksena yrityksen kehittämä teknologia on laajasti käytössä alan johtavissa yrityksissä koko maailmassa. Tammikuun lopussa 2015 Prosys sai OPC Foundationin myöntämän sertifikaatin Prosys OPC UA Java SDK –tuotteelleen ensimmäisenä Suomessa.

OPC on erityisesti teknologiateollisuuden käyttämä avoimen tiedonsiirron standardi, joka mahdollistaa eri valmistajien tuotteiden ja järjestelmien liittämisen toisiinsa. Uusin versio, OPC UA, mahdollistaa datan tietoturvallisen siirron kaikissa käyttöympäristöissä ja verkoissa.

Lisätietoja: mikko.pitkanen@prosys.fi tai puh 09 - 420 9007.

Lue lisää Prosysin OPC-ratkaisuista »

Prosys sai OPC Foundationin sertifikaatin ensimmäisenä Suomessa (tiedote, PDF) »

Uusimmat uutiset


17.12.2019

Joulutervehdys

Rauhallista joulunaikaa ja lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!


01.03.2019

OPC UA Workshop syksyllä 2019

Prosys järjestää OPC UA Workshop koulutuksen 23.-26.9.2019 Espoossa.


01.03.2019

OPC UA Workshop keväällä 2019

Prosys järjestää OPC UA Workshop koulutuksen 9.-11.4.2019 Espoossa.


Lisää uutisia »