Uutiset

16.11.2015

Teollisuuden kyberturvallisuutta parannetaan yhteistyöllä

KYBER-TEO hankekokonaisuus (2014–2016) edistää kokonaisvaltaisesti huoltovarmuuskriittisen teollisuuden kyberturvallisuutta Suomessa. Huoltovarmuuskeskuksen toimeksiantomuotoisessa hankekokonaisuudessa kehitetään ja testataan teollisuudelle palveluja kyberturvallisuuden ja jatkuvuuden varmistamiseksi ja muun kotimaisen teollisuuden hyödynnettäväksi. Mukana on useita suuryrityksiä, muunmuassa Neste ja Valmet. Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat Huoltovarmuuskeskus, VTT, Tampereen teknillinen yliopisto, Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus ja tietoturvapalvelujen tarjoajat.

Prosysin ohjelmistokehityksestä vastaava Jouni Aro muistuttaa, että koska teollisuusautomaatio on perinteisesti pidetty erillään muista tietoverkoista, automaatiojärjestelmien sisäisen kommunikaation tietoturvapuoleen ei ole tarvinnut kiinnittää aiemmin huomiota.

Reaaliaikaisen tuotantotiedon hyödyntäminen muissa järjestelmissä kuitenkin lisääntyy jatkuvasti ja yhteyksiä eri verkkojen välille joudutaan avaamaan yhä enemmän. Tällöin on tärkeää käyttää uusia automaation tiedonsiirtoon suunniteltuja menetelmiä, joilla tietoturva voidaan taata parhaalla mahdollisella tavalla. Prosys on ollut mukana parantamassa muun muassa Valion tuotantojärjestelmien tietoturvaa jo useiden vuosien ajan.

Lue koko artikkeli »

Uusimmat uutiset


17.12.2019

Joulutervehdys

Rauhallista joulunaikaa ja lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!


01.03.2019

OPC UA Workshop syksyllä 2019

Prosys järjestää OPC UA Workshop koulutuksen 23.-26.9.2019 Espoossa.


01.03.2019

OPC UA Workshop keväällä 2019

Prosys järjestää OPC UA Workshop koulutuksen 9.-11.4.2019 Espoossa.


Lisää uutisia »