Uutiset

07.05.2012

Käyttöjärjestelmät kisaavat nyt myös autoteollisuudessa

Autonvalmistajat ovat huomanneet että heillä on opittavaa siitä, miten heidän asiakkaansa käyttävät älypuhelimiaan, joiden käyttöjärjestelmät ovat nyt leviämässä autojen infotainment-järjestelmiin. Jo pidemmän aikaa autoala on tehnyt kehitystyötä IVI-ratkaisujen (in-vehicle infotainment) parissa, mutta ratkaisut ovat olleet turhan hankalia ja hitaita käyttää sekä ulkoasultaan usein vaatimattomia. Kuitenkin älypuhelin- ja tablet-laitteissa hallitaan jo sujuva navigointi sormikosketuksin sekä äänen, värien ja korkean resoluution kosketusnäyttöjen käyttö. Kaikki tämä on saatu hiottua kuluttajamarkkinoille kelpaavaksi, laitteeseen sulautetuksi ohjelmistotekniikaksi viimeisen parin vuoden aikana.

Edellä mainittu tarkoittaa käyttöjärjestelmien osalta Linuxin ja Windowsin uutta kohtaamista isolla autoelektroniikan markkina-alueella. Tällä hetkellä Microsoft Auto (Windows Embedded Automotive 7) käyttöjärjestelmää käytetään mm. Ford, Lincoln, Kia, Fiat and Nissan -autoissa. GM:n uusiin Cadillac-malleihin on puolestaan tulossa Linux-pohjainen järjestelmä.

Avoimen lähdekoodin Linux-versioista voimakkaimmin autoihin on etenemässä Googlen kehittämä Android. Kansainvälisen Linux Foundationin johtaja Jim Zemlin kertoo tuoreessa Autoguiden haastattelussa Linuxin uudesta markkinasta: “Autovalmistajat ovat nyt todella kiinnostuneita Linuxista. Uskomme, että Linux-pohjaisia autojärjestelmiä alkaa tulla markkinoille nopeassa tahdissa, jo seuraavien 6-18 kuukauden kuluessa”.

Lue koko haastattelu »

Lisätietoa »

Uusimmat uutiset


17.12.2019

Joulutervehdys

Rauhallista joulunaikaa ja lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!


01.03.2019

OPC UA Workshop syksyllä 2019

Prosys järjestää OPC UA Workshop koulutuksen 23.-26.9.2019 Espoossa.


01.03.2019

OPC UA Workshop keväällä 2019

Prosys järjestää OPC UA Workshop koulutuksen 9.-11.4.2019 Espoossa.


Lisää uutisia »