Uutiset

18.06.2015

2015 asiakastarvekartoituksen tuloksia: IT-päättäjät arvostavat toimittajan ketteryyttä ja toimialaosaamista

Kutsumme vuosittain joukon teollisuuden ja teknologiayritysten päättäjiä tutkimukseen, jolla selvitämme alan haasteita ja IT-palveluiden tarpeita. Tarvekartoitus on osa Prosysin jatkuvaa kehittämistoimintaa, jonka avulla varmistamme että palvelumme vastaavat eri teollisuudenalojen sekä kone- ja laitevalmistajien nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Toukokuussa 2015 toteuttamamme tutkimuksen mukaan ohjelmistokumppaneilta odotetaan nyt erityisesti ketteryyttä ja toimialaosaamista. Ohjelmistokehitykseen panostetaan voimakkaimmin tuotannonseurannan ja –ohjauksen alueilla, joita n. 80% vastaajista piti erittäin tai melko tärkeinä kehittämiskohteina. Muita tärkeitä kehittämisen kohteita ovat järjestelmäintegraatio, tiedonkeruu ja tietoliikenne.

Lähivuosien haasteita kuvattiin mm. seuraavasti: 1. Kyberturvallisuuden tason ylläpitäminen ohjelmistojen laajuuden, toiminnallisuuden ja integraation koko ajan lisääntyessä. 2. Dataintegraatio ja tietovarastointi 3. Integraatio: Eri toimittajien järjestelmien yhteen liittäminen siten, että tietojen siirto järjestelmien välillä saadaan toimimaan hallitusti (tietoturva, oikeuksien hallinta, ylläpidettävyys) 4. Laitosten käynnissäpidon kehittäminen 5. Teollinen Internet: vaativien, isojen tietojärjestelmien integrointi

Teollinen Internet on kehittämisen kohteena noin 40% yrityksistä. Näissä hankkeissa haasteeksi muodostuu uudenlaisten ekosysteemien, alustojen ja kyberturvallisuuden kehittäminen.

IT-palveluiden hankintaa voitaisiin vastaajien mukaan helpottaa tiivistämällä yhteistyötä IT-palvelun toimittajan, tilaajan ja käyttäjien välillä. Toimittajan toimialaosaaminen mainittiin tärkeimpänä yhteistyön onnistumisen tekijänä.

Tutkimus toteutettiin teollisuuden ja teknologiayritysten IT-palveluiden hankintapäättäjien keskuudessa toukokuussa 2015 verkkokyselynä. Tiedonkeruun suoritti Evida Oy.

Lisätietoja tutkimuksesta: Mikko Pitkänen mikko.pitkanen@prosys.fi

Uusimmat uutiset


17.12.2019

Joulutervehdys

Rauhallista joulunaikaa ja lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!


01.03.2019

OPC UA Workshop syksyllä 2019

Prosys järjestää OPC UA Workshop koulutuksen 23.-26.9.2019 Espoossa.


01.03.2019

OPC UA Workshop keväällä 2019

Prosys järjestää OPC UA Workshop koulutuksen 9.-11.4.2019 Espoossa.


Lisää uutisia »