Uutiset

22.10.2014

Teollinen internet tulee, miten mukaan muutokseen?

IT-kokonaismarkkinoiden arvoksi Suomessa vuonna 2014 on arvioitu 10,0 miljardia euroa. IT-palveluiden ennustetaan kasvavan kuluvana vuonna 3,3 prosenttia, samalla kun laitemarkkinat supistuvat. IT-palvelut onkin yksi harvoista tiukassa taloustilanteessa kasvavista toimialoista.

Prosys OPC UA Client for Android

IT-palveluiden kysyntään vaikuttavat tuotannon ja palveluiden voimakas digitalisoituminen sekä integraatiopalveluiden tarve, joka kasvaa pilvipalveluiden ja mobiilikäytön leviämisen myötä.

Jatkossa erityisesti teollisen internetin odotetaan tuovan alalle merkittävää kasvua. Teknologiateollisuus ry:n mukaan se voi olla tulevaisuudessa Suomelle taloudellisesti merkittävämpi osaamisalue kuin peliteollisuus tai terveysteknologia. Kokosimme 7 suositusta siitä, miten yritysten kannattaa toimia murroksen kynnyksellä:

  1. Aloita nyt: Uusiin teknologioihin ja ratkaisuihin kannattaa panostaa, jotta koti- ja ulkomainen kilpailu ei ehdi edelle ja valtaa markkinaa.
  2. Kokeile ja opi: Uudelle alueelle siirtymistä ei tule suunnitella liian pitkään. Liikkeelle kannattaa lähteä ketterien kokeilujen ja nopeasti toteutettavien prototyyppien avulla.
  3. Tavoitteeksi tuotannon tehostaminen: Teollisen internetin suurin taloudellinen merkitys lähivuosina on siinä, että se mahdollistaa resurssien tehokkaamman käytön.
  4. Data suunnittelun keskipisteeksi: Datan keräämisessä tarvitaan sensoreita ja sen hyödyntämisessä analytiikkaa. Tavoitteena on järjestelmä, joka nopeasti mittaa, tallentaa ja analysoi datavirrat ja tarjoaa käyttäjäystävällisen näkymän datamassaan.
  5. Panosta tietoturvaan: Se, että laitteet ja järjestelmät kommunikoivat, ei vielä riitä. Siirrettävä data voi olla yritykselle tai yksityishenkilölle hyvin arvokasta ja luottamuksellistakin tietoa, joten tietoliikenteen turvallisuuteen on kiinnitettävä erityistä huomiota.
  6. Anna tilaa innovaatioille: Pidemmällä tähtäimellä kasvua tuovat uudenlaiset toimintatavat ja liiketoimintamallit. Varmista, että kehitystiimeissä on poikkitieteellistä osaamista sekä valmiutta haastaa alan vakiintuneet käytännöt.
  7. Arvioi arvoketjusi uudelleen: Teollinen internet avaa kokonaan uusia mahdollisuuksia liiketoiminnalle, ole siis ennakkoluuloton ja riko muureja. Mikä aiemmin mahdoton voisikin nyt olla älykästä ja tuottavaa uuden tekniikan avulla?

Lue lisää aiheesta:

www.marketvisio.fi/fi/ajankohtaista/uutiset-marketvisio/2110-ohjelmistot-ja-it-palvelut-pitavat-suomen-ict-markkinat-niukalla-kasvu-uralla

www.teknologiateollisuus.fi/fi/content/ictn-suurin-tuottavuusvaikutus-viela-nakematta-teollinen-internet-avainasemassa-uudessa

www.prosysopc.com/blog/opc-ua-in-the-internet-of-things/

Uusimmat uutiset


08.02.2017

OPC Day Europe 2017

Prosys sponsoroi OPC Day Europe 2017 tapahtumaa. Tapahtuma järjestetään 30.-31.5. Kööpenhaminassa.


08.02.2017

Hannoverin teollisuusmessut 24.–28.4.2017

Tule tapaamaan asiantuntijoitamme Hannoverin teollisuusmessuille.


08.02.2017

OPC UA Workshop keväällä 2017

Prosys järjestää OPC UA Workshop -tapahtuman 28.-30.3.2017.


Lisää uutisia »