Uutiset

15.04.2014

Linux Foundation: Collaborative Development Trends Report

Yritykset rakentavat menestystä yhteisöllisen ohjelmistokehityksen keinoin

Yhteisöllinen ohjelmistokehitys on kasvussa. Tämä kehittyvä työskentelytapa luo yrityksille mahdollisuuksia rakentaa merkittävää kilpailuetua IT:n avulla samalla kun se avaa uudenlaisia mahdollisuuksia työhön osallistuville kehittäjille. Avoin, yhteistyöhön perustuva ohjelmistokehitys kokoaa yhteen useiden henkilöiden ja yritysten työpanoksen.

Yhteisöllisen ohjelmistokehityksen pioneereja ovat olleet Linux-yhteisön kehittäjät, joiden onnistumiset ovat innostaneet yhteisöllisten menetelmien käyttöön myös muissa teknologioissa ja eri toimialoilla. Linux Foundation on juuri julkaissut tutkimusraporttinsa ”The Collaborative Development Trends Report”, jonka tavoitteena auttaa yhteisöä ja yritysmaailmaa hyödyntämään yhteisöllisen ohjelmistokehityksen periaatteita entistä paremmin sekä ymmärtämään kuinka ne vaikuttavat liiketoiminnan ja teknologian kehittämistyöhön tulevaisuudessa.

Tutkimus osoitti, että liiketoiminnan tarpeet ohjaavat yhteisöllisen ohjelmistokehityksen käyttämiseen yhä enenevässä määrin: 91 % yritysjohdosta oli sitä mieltä, että yhteistyöhön perustuvat kehitysmenetelmät ovat erittäin tai melko tärkeitä heidän liiketoiminnassaan.

Yhteisöllisen ohjelmistokehityksen lisääntymisen katsottiin vaikuttavan erityisesti seuraavien osa-alueiden kehitykseen seuraavien 12 kuukauden aikana:

  1. Pilvipalvelut
  2. Mobiililaitteet
  3. Esineiden internet
  4. Ohjelmisto-ohjatut verkot
  5. Käyttöjärjestelmät

Yritysjohto odottaa yhteisölliseltä ohjelmistokehitykseltä muita kehitysmenetelmiä suurempia konkreettisia hyötyjä. Näitä hyötyjä ovat esimerkiksi lyhyempi kehittämisvaihe ja kustannussäästöt.

Lähde: Collaborative Development Trends Report : Linux Foundation, maaliskuu 2014

Ota yhteyttä, jos haluat lukea koko raportin.

Uusimmat uutiset


20.12.2017

Joulutervehdys

Rauhallista joulunaikaa ja lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!


28.09.2017

Prosys osallistuu SPS-messuille Nürnbergissä 28.-30.11.2017

28.-30.11.2017 järjestettävä SPS IPC Drives on Euroopan johtava automaatioteknologian ja teollisuusohjelmistojen messutapahtuma.


28.09.2017

OPC UA Workshop syksyllä 2017

Prosys järjestää OPC UA Workshop -tapahtuman 21.-23.11.2017.


Lisää uutisia »